Első napra készülök a tablettagyárban... Iszonyat szerencsénk volt Szupival, hogy délelőtt bementünk és délután már kezdhetünk is. A főnök megkért minket hogy 13.15 kor találkozzunk a Shell kútnál, majd onnan őt követve menjünk be. Egyrészt megmutatja hogyan jutunk el a melóig, másrészt elintézi nekünk a belépéshez szükséges dokumentumokat. Hurrá.

12.35. 

Az út kb 5 perc de már nem tudok a seggemen megülni. Telefon Szupinak: indulhatunk? Persze. Ok akkor inkább ott várjunk egy kicsit. Rombolok az úton ezerrel, már csak egy körforgalom van és ott vagyunk. Megáll előttem a sor... elveszem a gázról a lábam - alig hallhatóan még egy káromkodás is kicsúszik a számon - majd elkezdek fékezni... De hopp a pedál beesik és fék nélkül közeledünk a sor felé... Az iménti káromkodás durvább verziója immáron leplezetlenül hagyja el a számat. Egy két tonnás ágyúgolyóban ülünk... Agyam vészüzemre kapcsol.... A kocsim automata váltós, sajnos a motorfék nem nagyon játszik de azért átrakom "D" ből "L" be ami a fix lassú haladás fokozata, Ezzel együtt betépem a kéziféket is. A motor felbőg és némi lassulásba kezdünk, eközben elkezdem pumpálni a féket. De mint a veszett... Hál istennek minden egyes pumpálásnál egy egy pillanatra   lassulás jelentkezik. Eközben már keresem a menekülő utat. A járda tele van emberekkel, nem maradt más csak a körforgalom bejáratánál a járdasziget. Szerencsére a forgalom megindult a sávomban és lett plusz 2-3 autónyi helyem. Megálltunk... Ohhh 

Gyorsan felhívom a főnököt, elmondom neki mi a történés. Nem baj tegyük valahol le az autót és bevisz ő minket, visszafele meg lesz taxi. Ez így is történt.

Másnap elviszem a "mesterhez" a gépet, elmondom neki, hogy olyan hosszú a fékutam hogy útlevelet kell vinnem mert mire megáll már a Franciáknál vagyok.  Semmi gond. Hagyjam ott és mire megjövök este melóból már vihetem is. És nem hazudott...  200 ropogós angol fonttal lettem kevesebb de most olyan mintha horgony lenne az autón. Hogy képes egy ekkora dög ilyen lassulásra? Mindegy is. Gyors elugrunk tankolni. Beállok a kútra és újra anyázok. Nem műszaki probléma hanem megint egy génhibás, teazabáló, pudingfejű albínó úgy állt be hogy alig férek el. Sebaj, kiszállok és a lehető legmorcosabb tekintetemmel illetem az emberünket. Ez meg csak vigyorog és jópofizik. Megdicséri a kocsimat:

- Szép kocsi.
- Köszi, csak elég nagy. Most is alig fértem be.
- Nem kell egy másik ugyanilyen?
- Nocsak jóbarát... Mesélj mid van?
- pont ugyan ilyen csak hengerfejes lett.

Szó szót követett majd úgy döntöttem hogy megnézem még az este. Az állapota hibátlan, kívülről,  belülről. Amennyire látom szerkezetileg is egyben van. Mondom Simonnak hogy érdekel a kocsi, az ár is megfelelő (kb egy mosógépnek az ára) de holnap szeretném nappali fényben is megnézni. Ok semmi gond. Reggel mielőtt elmegy melóba, kinyitja nekem, a kulcsot meg a papírokat a kesztyűtartóban hagyja. 
Ez hihetetlen B+!!! Délelőtt elmentünk és valóban úgy volt. A kocsi nyitva, minden a helyén. A egy olyan JVC rádió volt benne ami a kialkudott ár kétszeresét éri. Körbenézem, beleülök, aláfekszem. Mindenhol rend és pedantéria. Felhívom, hogy kell és mikor adjam át a pénzt. Majd csörög. Délután 5 kor megköttetett az üzlet és a gép lábon ment hazáig. Igaz az elején olyan füstje volt, mint egy gőzmozdonynak de tette a dolgát. Csendesen ment, nem zörög, nyöszörög benne semmi, futómű kiváló. És még így hengerfejesen is erősebbnek hat mint az enyém... Igaz 300 köbcentivel nagyobb és nem automatás de akkor is nagyon meggyőző. 

Otthon kellemes érzés fogott el mikor a két teljesen egyforma Pajerora pillantottam. Ekkor jutott eszembe, hogy volt egy nem fogadott hívásom valami vezetékes telefonról. Bemegyek a lakásba, leellenőrzöm a számot az interneten. Tesco... Hmm... Gyors e-mail ellenőrzés. IGEEEN! Felvettek Superviser nek! Hétfőn kezdek. Nah ez már kezd alakulni. Végre egy meló ahol elhagyhatom a melós ruhát, sőt az ing is szinte "kötelező"... 

Istenem csak legyen az egész évem ilyen mint ahogyan indult....

A bejegyzés trackback címe:

https://hianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr105010133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anya-mami 2013.01.10. 15:55:28

Kisfiam! Lassan már sablonossá válik amit írok! De öröm van bennem,hogy alakul az életed,hogy közeledsz az áhított "jobb meló" felé...sőt el is érted!Gratulálok!
Kívánom,hogy a szerencse kísérjen az utadon :)

lipton-szabi (törölt) 2013.01.10. 20:10:53

Ügyi vagy, csak így tovább!

micsoda? 2013.01.12. 14:12:23

Mint a filmben, végig izgultam. Az utóvásárlás sem akármi, elképzelem itthon:D
süti beállítások módosítása