Van ugye az a sztereotípia miszerint nagy barátság van a két nemzet között. Jönnek hozzánk szimpátia tüntetésre meg minden, de valahogy itt mintha nem lenne meg az a híres barátság. Ugye a Lengyel és a Pakisztáni náció az ami kiemelkedik a bevándorlók tömegéből, azért mert összetartóak. Vagy fogalmazhatnánk úgy is hogy mindenki mást lenéznek és leszarnak. Tévedés ne essék itt most természetesen nem általánosítok, csak és kizárólag a melóban szerzett tapasztalatokat mondom. Hogy mik ezek? Hát hogy megértsük bele kell menni a raktározás legsötétebb bugyraiba.

Most mindenki képzeljen el egy focipályát? Ezt a területet gyorsan szorozzuk meg 10-12 vel. nah körülbelül ekkora helyen dolgozok. A targoncával üresen kb 3 perc alatt teszem meg z utat. Szélen vannak a kamion dokkolók középen a polcrendszer. A pocok közötti út mindenhol egyirányú (egyik erre a mellette lévők ellenkezőleg). Az úton kb 2 targi fér el plusz egy ember. Nekünk a legfőbb mérőeszközünk mint már írtam az idő. Egy adott feladatot a szintidőhöz képest mennyi idő alatt oldjuk meg. Akkor most kanyarodjunk vissza a "drága" lengyelekre.

Onnan tudod hogy lengyel jön hogy folyamatosan áll a dudán ha ő nem fér el, és minden második szava "kurrva". Gondolom nem kell lefordítani. Sietnek mert megy az idő és esik a teljesítményük, akkor meg fenyítés jön. De ha két lengyelnek beszélgethetnékje akad akkor nincs az az isten hogy elálljanak az útból. Kb 6 an vártunk (dudáltunk) nekik mire hajlandóak voltak megmozdulni.  de ez a hozzáállás itt náluk tipikus. Csak addig sürgős a dolog amíg nekik kell valami, utána mindenki le van szarva... elég nagy ívből. Itt van egy tipikus eset. A lengyel gyerek tesztíráskor annyira nagyra volt az őt körülvevő haverjaival, hogy mikor kérdeztünk valamit (ami pont kellett volna a teszten), akkor annyival elintézte hogy ő tudja a választ. Jah köszi. Azóta mi bent vagyunk a haverjait meg kiszanálták. Most meg próbál már jópofizni, meg hogy eljöhet e velünk kocsival.  Hát nem B'zzeg. Akkor tud csak köszönni mikor fuvar kell neki vagy a Balázst húzni akarja cigivel. Eyébként meg sem ismer.

De nem baj. Alakul a mi "klikkünk" is. Egyre több magyarral ismerkedek meg és a nagy többség teljesen, normális. Van persze pár kivétel aki még arra is alkalmatlan hogy a szoba közepére szarjon, de nem ez az átlag. Ma pl már másodszor hozott haza egy magyar srác. 1 Fontot kért az útért. Hát ebbe nem rokkantunk bele. Úgy is bent voltam ma is 12 órát, hát lesz mire költeni. Rájöttem hogy a túlóra készít ki. A 8. óra végeztével még semmi bajom nem volt, de most ismét úgy érzem mit akit agyonvertek. Úgyhogy most szépen lefekszem aludni, és várom hogy hívjon a kisfeleségem. :D Remélem felébredek rá. Jah holnap kapom az első angol fizumat! Már izgulok.... :D

A bejegyzés trackback címe:

https://hianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr214348715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dennisthemenace 2012.04.09. 13:20:29

A lengyelek is olyanok, mint a magyarok: van koztuk bunkó, van koztuk nagyon jó fej.De van egy lényeges kulonbség: ok osszetartanak....

micsoda? 2012.06.20. 09:58:51

A lengyelek nagyképűsége valószínű abból adódik, hogy az l980 - as forradalmuk idején nagyon sok legyen Angliába menekült. Az újonnan jöttek könnyebben boldogulnak, mert kialakult egy bázis amire támaszkodhatnak.
süti beállítások módosítása