Kb 1 hónapja elhatároztuk, hogy saját házat bérlünk. Az első köröket nagyszájú ismerősünkre bíztuk, mert folyamatosan bizonygatta, hogy majd ő szerez házat. Hát 2 hétig nem történt semmi... ekkor kezdtük el kezünkbe venni az ügyet. Elkezdtem végigjárni az ügynökségeket. Nem is olyan egyszerű... az egy dolog hogy egy zsák pénz kell hozzá, de ha még az meg is van, abszolút nem biztos hogy az elég is. Ha csak agency nél dolgozol, nem biztos hogy szóba állnak veled. Hiába van meg a pénzed, az kevés. Legalább legyen egy fulltime céges szerződésed. De hogy is működik valójában?

Zsebedben 1500-2000 fonttal nekiindulsz. Bemész az ügynökséghez és nézelődsz. ha tetszik az ingatlan, akkor megnézed, ha még ezután is kell, akkor jönnek a bonyodalmak. Fejenként 150-250 font bírálati díj. Tehát ezért az összegért megmondják, hogy alkalmas vagy e bérlőnek. Ha nem akkor bukta (mindenki) a bírálati díjat tehát négy fő esetén akár ezer fontért megmondják hogy nem bérelhetsz házat. 

Ha szerencséd van akkor alkalmasnak találtatsz és leteheted a depozitot. Ez általában a havi bérleti összeg, vagy annak duplája. Fontosítva 500-1500 Font... Ha megvan a depozit is akkor már csak az első havi rent (bérleti díj) amit ki kell csengetni. Tehát szerencsés esetben 4 ember 1500 Fontból ki tud venni házat. 

Nekünk első körben szerencsénk volt mert ismerősé az ügynökség, és nem kértek előre pénzt semmiért. Megnéztük a házat, megegyeztünk az árban majd 200 Font foglalót letettünk, ami pont a 4 emberre az eljárási díj. Ezek után tudtuk meg hogy kiadták másnak a házat. Szerencsére visszaadja az ügynökség. Csalódva ugyan de tovább kerestünk. Egyik ismerős jelezte hogy náluk megcsappant a csapat és ők hamarosan elhagyják a mostani kecót. Megnéztük, szép és jó is. Hajrá. Mikor vigyük a pénzt? Még beszél a landlorddal és hamarosan mehetünk... Hát ezt is kiadta már a főbérlő másnak... Csak mi vagyunk ennyire pechesek? Amiket láttunk még kiadó házakat azok mind a paki gettóban voltak.. Lehetőleg nem oda szeretnénk menni. A reményt nem adtuk fel, de kellene fortuna is!!! 

A bejegyzés trackback címe:

https://hianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr874667379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gusshun 2012.07.20. 10:28:41

:) Szerintem vegyél egy saját pecót :) Az a tuti, csak nézegetve az árakat nem hinném, hogy halandó ember kibír fizetni egy normális lakást :)

anya-mami 2012.07.20. 14:36:32

Hát édes gyermekem....nem egyszerű az eset....de ígérem imádkozom "Fortunához",hogy álljon melléd!Segíteni ennyiben tudok :) Persze amikor jössz haza,ágy és kaja minden nap vár :)Már csak 63nap....Puszillak!
süti beállítások módosítása