Ez is csak egy szokásos napnak indult. Reggel felkeltem, kaja fogyóban... hát akkor gyerünk be a városba. Előtte még tettem vettem, majd hirtelen rápillantottam az órámra.. fél 1... Hoppá 2 kor indulunk Imivel... Szoros a program. Gyorsan elszaladtam a boltba, vettem pár dolgot majd csináltam kaját. Fél kettő. Pont jó lesz. Ekkor csörög a telefon... Imi: Most kell indulnunk változott a program... Hupsz.... Akkor kapjuk össze magunkat. Gyorsan beértünk. Majd elkezdődött egy olyan kemény nap, ami nem sok volt idáig. Merem állítani hogy otthon 1 heti munka alatt nem dolgoztam annyit mint itt ma... már 8 órakor néztem a AMT t hogy engedjenek már haza. De csak nem jött az üzenet... 9 óra... már alig vonszolom magam, de mégis iparkodni kell mert esik a performance... 10.15 szinte ár senki nincs bent...  Elfeledkeztek rólam? 10.28... VÉGRE logoff... De hogy jutok haza? Egyik kolléga hazahozott... vagyis kiszálltunk a Tesco áruháznál (Tescobol Tecoba :D) vettünk pár sört... muszáj volt, hazagyalogoltunk bő 20 perc alatt és most úgy roskadtam le a gép elé mint valami rossz nyugdíjas.

Most szépen megiszom a söröcskémet, elmerülök egy forró fürdőben és akkorát alszom hogy nem is igaz.... Szép estét mindenkinek...

A bejegyzés trackback címe:

https://hianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr114455898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_lazlo_ 2012.04.18. 01:28:39

Szia, Az elejétől fogva olvasom a blogodat, és nagyon foglalkoztat, hogy enni melóval mégis mi az az összeg amit meg lehet keresni. Apropó a sok sok túlórát kifizették vagy azért még küzdened kell? Üdv!

lipton-szabi (törölt) 2012.04.20. 00:09:36

Így változik nyártól a Munka törvénykönyve

Csak este 6 óra után jár pótlék

Megszűnik a délutános és az éjszakai pótlék közti különbség, a műszakpótlék mértéke egységesen 30 százalék lesz. Más értelmezést kap a műszak fogalma, ugyanis csak 18 órától másnap 6 óráig jár pótlék. Aki pedig például 14 és 18 óra között dolgozik, mondjuk eladóként, az nem kap majd délutáni pótlékot - hívta fel a figyelmet Horváth Csaba.

Újdonság, hogy a munkaadó beépítheti a pótlékot az alapbérbe vagy havi átalányt állapíthat meg. Ebben az esetben mentesül az extra pénz kifizetésétől.

Megszűnik az egységes minimálbér

Új elem a jogszabályban az is, hogy a kormánynak lehetősége lesz munkavállalói csoportonként - szakmánként, képzettségi szintenként, vagy akár regionálisan is - eltérő minimálbér megállapítására - mondta Horváth Csaba.

Több túlóra

A Jelenlegi 200 óráról 250-re nő a rendkívüli munkaidő (túlóra) éves korlátja, kollektív szerződésben a jelenlegihez hasonlóan legfeljebb háromszáz órát lehet kikötni.

Kirúghatják, aki táppénzre megy

Július elsejétől a betegség ideje alatt is felmondhatnak a munkáltatók a keresőképtelenné váló munkavállalóiknak. Egyszerűbb lesz megszabadulni az eddig védett pozíciókban lévőktől, azaz a három éven aluliakat nevelőktől vagy nyugdíj előtt állóktól, bizonyos esetben a várandósoktól is.

A július 1-jén hatályba lépő új Munka törvénykönyve (Mt.) szerint nem élveznek majd védettséget a táppénzen lévő dolgozók, és azok sem, akik a beteg gyermekük ápolása érdekében kérik táppénzes állományba helyezésüket, vagy hozzátartozójuk ápolása miatt keresőképtelenek.

Könnyebb lesz kirúgni a kismamákat

A gyesről/gyedről visszatérő kismamák felgyülemlett szabadságát továbbra is rögtön ki kell adni a szülés után visszatérve. Szó volt róla, hogy ez esetleg pénzben kiváltható lenne, de a kormány végül visszalépett.

Megszűnik azonban a gyerek 3 éves kora előtt visszatérő kismamák eddigi teljes védettsége: különleges esetben (például ha gondatlanul végzik a munkájukat). Azonban még akár hazsnos is lehet, hogy – míg eddig ez csak lehetőség volt – most a visszatérő kismama kérésére a munkaadónak kötelessége őt részmunkaidőbe visszavenni.

Csökken a minimális pihenőidő

A napi pihenőidő az eddigi minimum 11 óráról 8 órára csökken, vagyis ennyi időnek kell eltelnie két munkavégzés között.

10 nappal csökkenhet az éves szabadság

Az új jogszabály szerint ugyanis csak 20 nap alapszabadság jár a munkavállalóknak, a többit pótszabadságnak minősítik, ami nem jár, csak adható, és így a munkáltató bármikor elveheti a kollektív szerződéssel.

Az új törvény szerint a 25 életévtől 1, a 28-tól 2, 37-től 6, 45 éves kor fölött pedig 10 nap pótszabadság adható.

Bukhatjuk a végkielégítést

Sok esetben kevesebb végkielégítést kaphatnak a dolgozók, ugyanis a a munkaviszonyban töltött idő nem a felmondási idő (ami akár 90 nap is lehet) utolsó napjáig tart, hanem a felmondás közlésének a napja a mérvadó a számításkor. Ez azért fontos, mert így előfordulhat, hogy a felmondási idővel érné csak el a dolgozó a végkielégítéshez szükséges időintervallumot.

Továbbra is legalább háromévnyi munkaviszony kell egyhavi végkielégítéshez. Öt év után jár kettő, 10 év esetén három, 15 év után négy, 20 év után öt, legalább 25 év után pedig 6 havi végkielégítés.

Július elsejétől azonban az is előfordulhat, hogy valaki nem kap végkielégítést: nem jár végkielégítés, ha a munkáltatónak a munkaviszonnyal kapcsolatos magatartása vagy a nem egészségügyi okkal összefüggő képessége miatt mondanak fel.

Egyszerűbb lesz kirúgni a dolgozókat

Elég, ha a munkaadó bizonyítja, hogy a munkavállaló nem tud beilleszkedni a munkahelyi közösségbe, jelentősen romlott a munkához, feladatai ellátásához való viszonya, mentalitása jelentősen hozzájárult a rossz munkahelyi hangulat kialakulásához.

Állami cégnél rosszabb lesz, mint a privát szektorban?

Az új Munka törvénykönyvének végrehajtásához számos törvényt meg kell majd változtatni, a rendelkezéseket össze kell hangolni. Információja szerint az állami tulajdonú vállalatoknál nem lehet majd olyan kollektív szerződést kötni, amely a Munka törvénykönyvében foglaltaknál kedvezőbb feltételeket tartalmazhat - emelte ki Horváth Csaba az MTI-nek.

micsoda? 2012.06.20. 09:58:49

Nem értem.Nem jött a feleség, meg a jó kis hazai kaja?
süti beállítások módosítása