Hétfő, kedd bank hooliday itt angliában. Megünneplik a királynő 60 éves uralkodását illetve a második nap csak simán summer hooliday azaz nyári szünnap... így sokaknak 4 napos a hétvége. Nekem sajnos nem. A bevándorló meló egy kicsit más. Mi holnap már megyünk dolgozni, és rendesen megyünk jövő héten is. 

Az angol nemzeti tudatot mi sem példázza jobban mit a következő kép.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A felirat: "Brittnek születtem, brittként halok meg". A helyzet pikantériája az, hogy mindez a pakisztáni negyed közepén. Olyan mintha valaki a cigányputri közepén egy árpádsávos zászlóval vonulna fel miközben Kárpátiát énekel... De itt ebből sincs gond. Valahogy a bevándorlók is tisztában vannak vele, hogy az ország ahova jöttek nem nem a sajátjuk... 

Ezért szeretem én az itteni rendszer. Itt nem úgy van, hogy bemondásra, bőrszínre, vezetéknévre jár a segély, hanem igenis dolgozni kell. Melót pedig aki akar talál. Persze nem bankigazgatónak veszik fel hanem először alul kezdi. Olyan munkát kell elvállalni amit az eredeti angol nem. Igen alja munka ez... De ha már dolgozik, akár csak minimálbéren akkor is megél. VASTAGON. El tudja tartani a családját, ki tudja fizetni a csekkeket, albérletet... 

Ha dolgozik és van gyermek akkor az állam is odateszi magát mert ADÓFIZETŐ!!! És az állam az adófizetőkből él. Ezt megértették és a segélyezésre fordítható pénzből inkább munkahelyeket teremtettek... Furcsa hogy itt nem a mutyizás megy? Lehet így is? Sajnos posztkommunista vezetőink nem látnak el idáig. 

Sokan gondolták, mondják hogy itt kint mennyivel drágább az élet...

HÁT A LÓFASZT!!!! Kedves barátaim...

Az itteni havi minimál kereset 1400 Font. Egy új Opel (Tudom Vauxhal) Astra kb 8-9 havi teljes fizetés. Ez otthon mennyi is? kb 4 éves teljes fizetésünk. De az autó az luxus (otthon). Nézzünk mást. Axe tusfürdő, Colgate fogkrém, dezodor(márkás) itt egy font. A legcsóróbb is egy órai béréböl minimum 6 db ot vesz... Az otthoni bér ha nettóban eléri a a fogkrém árát már jó.

Hát ezért szarok én a nagy magyar nemzeti öntudatomra. Amikor a saját országomban nem jár nyugdíj, TB ellátás, stb... Jó lesz nekem az angol nyugdíj is...

A bejegyzés trackback címe:

https://hianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr814561959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anya-mami 2012.06.03. 15:28:46

Szia Kisfiam :)
Valahol nagyon megértelek....és egyre jobban értelek!Itthon csak rosszabb,és a javulás??? Nahát az ...nem tudom mikor várható...de az nem azt jelenti,hogy lesz is !
Vigyázz magadra nagyon szeretlek!

retech.sys 2012.06.03. 21:04:00

Köszönöm hogy elsőként vagy annyira őszinte hogy megírod : a legaljáról kell kezdeni mert olyan munkát kap egy magyar amit az angolszász el nem végezne!

Mert erről a tényről senki nem beszélt eddig,és pontosan attól jó a blog hogy realista!

Mellesleg én mindig a magas lakbérekről hallottam és hogy minden más óccó.
süti beállítások módosítása