Szóval igen talán megérkeztem.  Ez az állás amiért pontosan 3 hete elindultam! A mai nap megvolt - a még fizetetlen - első napom. Nagyrészt munka és balesetvédelmi előadásokkal telt. Reggel 6-ra kellett menni. Fontos volt, hogy időben odaérjünk mert különben lekéstük volna a fél 7-es teát/kávét. Azért ez nem semmi. Összesen 15 embert hívtak be. Fél hétkor egy indiai(!) fószer betessékelt minket egy terembe. Mint kiderült Indinek hívják és nagyon laza a srác. A csoportban összesen 1 darab eredeti angol srác (afroangol) volt, a többiek lnegyelek, lettek, litvánok és 3 an voltunk magyarok. Indi nagyon jól tudta kezelni ha valaki a saját, számára érthetetlen nyelven beszélt a másikkal, ekkor ő is átváltott indiaira és úgy folytatta az előadást. :D 

Volt egy előadás is munkavédelemből. A nagyfőnök tartotta. Innen üzenem a magyar "karótnyelt", "ki ha én nem" menedzsereknek, hogy még igen csak sokat kell fejlődniük, és attól mert egy kis hatalom van a kezükben nem kell elszállni agyilag. Szóval megvolt a főnök előadása + igen magas szintű DVD anyag amit levetítettek majd ugyanezt lent a raktárban élőben is megnézhettük, kipróbálhattuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felvettük a targoncakulcsot és az ID kártyánkat majd isten hírével mehettünk haza. Hazafelé már busszal mentünk. Kimentünk a megállóba vártunk 10 percet, majd szó szerint leintettük a buszt. Itt így szokás. Kb 11 mérföld (19 - 20 km) volt a táv és 3 font a buszjegy, ami egy bő egyórás falu és városnézést tartalmazott. De itt is vannak érdekességek. Az egész rendszer számítógépes és összeköttetésbe van a központtal, 4 db kamera van a buszban (pici , kb 24 fős busz ) és itt is a sofőrnél kell jegyet venni. Odaadod a pénzt és a jegy a sofőrfülkén kívül lévő gépből jön ki. Letéped és ennyi. Ha bérleted van egy mágneskártyát odatartasz a géphez és már jön is kifelé a jegyed. A buszon mindenki nyugodt, megfontolt. Az emberek ha le akarnak szállni, jeleznek majd megvárják míg megáll a busz és akkor kezdenek el csak feltápászkodni. Lassan, nyugodtan, komótosan. Nincs az ami otthon, hogy tolonganak. A sofőr szépen megvárt mindenkit, mindenkinek köszönt, majd továbbhajtott.  Ezt még nekünk is szokni kell. 

Holnap már mély víz lesz. Arról is beszámolok! 

A bejegyzés trackback címe:

https://hianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr104328652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása